• juwel

Verwarming

sera verwarmingstaven

In de meeste gevallen wordt een aquarium verwarmd met een verwarmingsstaaf. Deze kan geplaatst worden in het binnenfilter of kan ook gewoon met zuignapppen bevestigd worden in het aquarium. 

Sera aquarium-regelverwarming

Kwaliteitsverwarmer met schokbestendig kwartsglas, precisie-veiligheidsschakeling en veiligheidsprotector.
De sera aquarium-regelverwarmers zijn zeer kort en passen gemakkelijk in de kleinste aquaria. De bedrijfsindicatie (aan/uit) vindt plaats door een glimlamp.

Indien je over een potfilter beschikt, kan je ook een externe vewarming gebruiken. Deze wordt tussen de uitlaatdarm van de potfilter geplaatst. Het gefilterd water moet dan eerst door de verwarming passeren voor het terug in het aquarium loopt. Het voordeel van deze verwarming is dat doordat hij in het aquarium meubel, zit de temperatuur makkelijker hoger of lager kan worden gezet. Een ander voordeel is dat deze vorma van verwarmen geen storend element in het aquarium vormt.

Hydor externe verwarming

Eerste en unieke externe verwarming voor aquaria met de exclusieve PTC (Positive Thermal Coëfficiënt) technologie. Het  self-beperkende PTC verwarmingselement garandeert een maximale veiligheid tegen het risico van oververhitting. De exclusieve technologie en de hoge kwaliteit van de componenten zorgen voor  een duurzaam product. Verkrijgbaar in 200W en 300W.

hydor externe verwarming
sera bodemverwarming
Sera soil heating set

Computergestuurde bodemverwarming voor zoetwateraquaria
In combinatie met een verwarmingselement zorgt de sera bodemverwarming door een temperatuurverschil (1 – 2 °C verschil tussen bodem- en watertemperatuur) voor waterbeweging in de bodem. Daardoor worden voedingsstoffen naar de wortels van de planten getransporteerd, die de vorming van rottingszones voorkomen en wordt de bodemgrond als extra filter gebruikt.

Stabiele waterwaarden en een prachtige plantengroei zijn er het gevolg van. De besturingscomputer maakt het exact instellen van de gewenste temperatuur mogelijk; een temperatuursonde meet de daadwerkelijke temperatuur. Bijzonder veilig door laagvolttechniek.

De set bestaat uit:

6 m verwarmingskabel (plus 2,2 m toevoerkabel)
besturingscomputer met temperatuursonde
10 zuighouders voor een eenvoudige installatie op de bodem van het aquarium
transformator (24 V)