• juwel

Voer

Het is zeer belangrijk om het juiste voer in de juiste hoeveelheid aan de juiste vissen te geven. In regel is het beter om een paar keer per dag een kleine hoeveelheid voer te geven dan één keer veel om de paar dagen.

Let er ook altijd op dat je voert met een voer van hoge kwaliteit, deze vervuilen namelijk minder het water en zorgen voor een betere groei en kleurenpracht van de vissen.

Het juiste type voer kiezen is ook zeer belangrijk, kleinere vissen hebben fijner voer nodig, bodem vissen verkiezen zinkend voer, oppervlaktevissen hebben dan weer liever drijvend voer, enz.

Het Diesters Aquarium -en Vijvercenter biedt een breed gamma aan visvoer aan, aangepast aan de noden en habitat van de vissen en specifieke eisen van de liefhebber. Zo hebben we een breed assortiment aan vlokkenvoer, granulaatvoer, tabletvoer, gevriesdroogd voer, opfokvoer, levend -en diepvriesvoer. Ons assortiment bestaat uit verschillende kwaliteitsmerken en is verkrijgbaar in aangepaste hoeveelheden.

Elke donderdag wordt er vers levend voer geleverd. Op deze manier kunnen we wekelijks de juiste verse kwaliteit aanbieden.

Vlokkenvoer 

sera vipan
Sera Vipan

Het ideale premium hoofdvoeder voor alle vissen, die hun voeder aan het wateroppervlak zoeken. Sera vipan voedervlokken behouden lang hun vaste vorm en belasten het water niet. Door de extra fijne vermaling zijn ze zeer zacht en de dieren eten ze erg graag.

 

sera san
Sera San

Vlokkenvoeder voor kleurenpracht en een gezonde groei, bijzonder rijk aan lichtverteerbare proteïne, spirulina en natuurlijke carotinoïden. Sera san bevordert met name de vorming van gele en rode kleurnuances. Bovendien verbetert het de kweekresultaten en eten alle visen het graag.

 

 

sera flora
Sera Flora

Plantaardig vlokkenvoeder met spirulina en algen voor plantenetende vissen. Het hoge gehalte aan plantaardige proteïne evenals ballaststoffen maakt sera flora tot het ideale  voeder voor veel meervallen, levendbarende tandkarpers en cichliden. Het kan uitstekend met de sera Spirulina Tabs worden aangevuld.

sera gvg-mix
Sera GVG-mix

Speciaal vlokkenvoeder van zeewier, gemalen krill en plankton, verrijkt met gevriesdroogde muggenlarven, dafnia en krill als bijzonder lekker hapje. Sera GVG-mix is vooral rijk aan jodium en voorkomt daardoor schildklieraan- doeningen. 

Granulaatvoer

Sera Vipagran

Langzaam wegzinkend softgranulaat voor vissen in de middelste waterlagen. Sera vipagran wordt in het water binnen enkele seconden smeuïg, maar behoudt wel zijn consistentie. Het wordt zelfs door kieskeurige vissen graag gegeten. 

sera vipagran
Sera Bettagran

Kleurversterkend speciaal granulaat voor kempvissen. Sera bettagran is toegesneden op de eisen van betta’s en andere vissen, die zich hoofdzakelijk in de buurt van het oppervlak met kleine insecten voeden. Het intensiveert de prachtige kleuring van de vissen en bevordert hun gezondheid. 

sera bettagran
Sera Guppy gran

Micro-softgranulaat voor guppy’s en andere kleine vissen. Dit unieke granulaat zinkt heel langzaam. Het is rijk aan licht verteerbare spirulina evenals andere plantaardige bestanddelen. Daardoor bevordert sera guppy gran de kleurenpracht en het welbevinden van deze vrolijke visjes 

sera guppy gran
Sera Granulaatmenu

Vier hoogwaardige granulaatvoedersoorten (hoofdvoeder, kleurvoeder, groenvoeder, krachtvoeder) zorgen voor de gevarieerde voeding van alle vissen in de middelste en diepere waterlagen uit één enkel potje! Elke voedersoort heeft een eigen kamer en kan apart gevoederd worden. 

sera granulaatmenu
Sera Discus Granulaat

Het ideale voeder voor discusvissen en voor andere veeleisende vissen (bv. Midden- en Zuid-Amerikaanse cichliden). Het is zorgvuldig afgestemd op de eisen van deze indrukwekkende vissen, erg gezond en rijk aan sporenelementen. Sera discus granulaat zet in het water niet uit. Ook jonge vissen kunnen hun portie er zonder moeite afbijten.

sera discus granulaat
Sera Granugreen

Hoogwaardig granulaatvoeder dat zijn vaste vorm lang behoudt, voor jonge gewassen etende Oost-Afrikaanse cichliden. Sera granugreen bevat een hoog gehalte carotinerijke spirulina-algen en bevordert de prachtige kleuring van deze indrukwekkende vissen. 

sera granugreen
Sera Granured

Hoogwaardig granulaatvoeder dat zijn vaste vorm lang behoudt, voor voornamelijk roofzuchtige Oost-Afrikaanse cichliden. Natuurlijke minerale stoffen, sporenelementen, licht verteerbare dierlijke proteïne uit aquatische bronnen evenals de carotinerijke spirulina-alg maken sera granured tot het ideale hoofdvoeder voor deze vissen.

sera granured
Sera Cichlids Sticks

Basisvoeder dat zijn vaste vorm behoudt, speciaal voor middel- grote en grote cichliden evenals andere grote vissen. Sera cichlids Sticks drijven en belasten het water niet. Ze worden enthousiast door de vissen ontvangen.

sera cichlids sticks
Sera Cichlid Red XL

Sera cichlid red xl  vormt  het perfecte hoofdvoedsel voor grote vissen als grote cichliden, arowana’s enz., die hun voedsel in grote porties nodig hebben. Sera cichlid red xl is door z n gehalte aan waardevolle visolie en Antarctische krill bijzonder rijk aan waardevolle omega-3-vetzuren.

sera cichlid red xl

Chips-en tablettenvoer

sera vipachips
Sera Vipachips

Snel wegzinkende premium voederchips voor vissen die hun voedsel op de bodem zoeken. Sera vipachips worden in het water heel snel smeuïg, maar behouden daarbij lange tijd hun vaste vorm en houden hun excellente smaak. Sera vipachips zijn daarom ook ideaal voor langzame of ’s nachts actieve vissen, voor wie het voeder langer in het aquarium moet blijven. 

sera viformo
Sera Viformo

Hoofdvoeder in tabletvorm voor het gericht voederen van alle bodemvissen. Sera viformo is rijk aan plantaardige bestanddelen evenals spirulina. Door de grote vormstabiliteit wordt het water niet onnodig belast.

sera wels-chips
Sera Wels-Chips

Sera wels-chips vormen het perfecte speciale voeder voor alle welsen (meervallen) met zuig- of raspmuil. Voor deze vissen zijn houtbestanddelen in de voeding erg belangrijk. Daarom zijn sera Wels-Chips rijk aan wilgenschors- en elsenhoutdelen. Ze behouden lange tijd hun vaste vorm en vallen ook na een langere tijd in het water niet uiteen. 

sera o-nip
Sera O-nip

Dit tablettenvoeder bestaat uit hoogwaardig vlokkenvoeder en gevriesdroogde voederdieren. De tabletten zijn een begeerde delicatesse voor alle overwegend carnivore vissen en lokken ook schuwe vissen naar de voorruit, indien u de tabletten met uw vingers tegen de binnenkant van de aquariumruit drukt. 

sera spirulina tabs
sera Spirulina Tabs

Met een gehalte van meer dan 25% spirulina evenals zorgvuldig samengestelde plantaardige ingrediënten bieden sera Spirulina Tabs een uitgebalanceerde en gezonde voeding voor alle plantenetende vissoorten. Het hoge percentage aan natuurlijke carotinoïden intensiveert de kleurvorming duidelijk. De tabletten kunnen heel gemakkelijk met de vingers tegen de binnenkant van de ruit worden gedrukt.

sera plankton tabs
Sera Plankton Tabs

Een uitgebalanceerd voeder en een proteïnerijke delicatesse voor planktonetende vissen en ongewervelde dieren, zoals b.v. garnalen. Sera Plankton Tabs bieden een zeer hoog gehalte aan zorgvuldig verwerkt natuurlijk plankton en spirulina. Ze vallen in het water niet uiteen en zijn geschikt voor langzaam etende dieren.

FD-Voer

 

Bij sera FD-voeder gaat het om gevriesdroogde voederdieren – de afkorting “FD” is afkomstig uit het internationaal gebruikelijke Engelse “freeze dried”. Dit voeder zorgt voor afwisseling met gezonde lekkere hapjes. Het bevat gegarandeerd geen ziekteverwekkers en de natuurlijke vitamines blijven door de voorzichtige wijze van vervaardigen in grote mate bewaard. 

 

Sera FD rode muggenlarven

Rode muggenlarven: de klassieker onder de lekkere hapjes. Sera FD rode muggenlarven zijn vrij van schadelijke stoffen en bevorderen de vitaliteit en de gezonde groei van de vissen. Let op: Cichliden van het geslacht Tropheus mogen niet met muggenlarven gevoederd worden!

sera fd rode muggenlarven
Sera FD Artemia Shrimps

De zachte en licht verteerbare sera FD Artemia Shrimps zijn voor uw vissen een echte delicatesse, rijk aan natuurlijke carotine voor het vergroten van de kleurenpracht. Dit proteïnerijke aanvullende voeder wordt ook door kieskeurige vissen enthousiast ontvangen. 

sera fd artemia shrimps
Sera FD Tubifex

Door zijn hoge proteïnegehalte is sera FD Tubifex uitstekend geschikt als krachtvoeder voor alle carnivore vissen. Het sera productieproces waarborgt, dat het voeder geen schadelijke stoffen of parasieten bevat. 

sera fd tubifex

Voer voor jonge vissen

sera micron
Sera Micron

Stoffijn groeivoeder voor alle jonge vissen tot een afmeting van ca. 6 mm. Sera micron is zeer rijk aan spirulina evenals aan hoogwaardige proteïne uit krill en is zelfs geschikt voor zeer kieskeurige, moeilijk op te kweken vislarven. Andere toepassingen zijn het kweken van voederdieren, zoals b.v. artemia evenals voor het kweken van kikkers, als eerste voeder voor de kikkervisjes. 

sera vipan baby
Sera Vipan Baby

Kweekvoeder van kleine vlokken voor jonge vissen vanaf een grootte van ca. 6 mm. Sera vipan baby waarborgt door zijn uitgebalanceerde samenstelling een snelle en gezonde groei van de jonge vissen in combinatie met een optimale kleurvorming. 

sera vipagran baby
Sera Vipagran Baby

Sera vipagran baby is een bijzonder fijnkorrelig granulaatvoeder voor jonge vissen evenals voor vissoorten met een kleine muil. Het is ideaal geschikt voor vissen, die in de middelste waterlagen naar voedsel zoeken. Het granulaat wordt zeer snel smeuïg, zonder daarbij zijn vaste consistentie te verliezen.