Vijverbescherming

Reigerafschrikmiddelen

De groeiende reigerpopulatie is een groot probleem voor alle vijverliefhebbers. Vissen vormen namelijk het hoofdvoedsel van de blauwe reiger. Je herkent deze reiger aan het zwarte kuifje achterop zijn kop. Kleurige vissen in een heldere vijver zijn een gemakkelijke prooi voor deze viseter. Met zijn lange snavel kan de reiger een vis van 30 cm doorslikken en grotere vissen levensgevaarlijk verwonden. De reiger zal terugkeren tot de vijver is leeggevist. Hoe schrik je reigers af en verjaag ze permanent?

velda heron stop reflector
Velda Heron Stop Reflector

Met een dubbel effect beschermt de Heron Stop Reflector vijvervissen.

• Door de afgebeelde ogen van roofvogels.

• Door de spiegeling van de zilverkleurige drijfbal.

Reigers schrikken van deze effecten en durven de vijver niet meer te benaderen.

Tijdens raketlanceringen wordt hetzelfde principe gebruikt om vogels op een afstand te houden. Laat deze unieke Heron Stop Reflector in de vijver drijven om een directe vluchtreactie teweeg te brengen. De drijvende bal met de ogen van een roofvogel zal voorkomen dat reigers de vijver nogmaals zullen bezoeken en kostbare vissen tot het laatste exemplaar weg vangen.

Tip: Voor grotere vijvers kunnen eventueel meerdere drijfbollen op het oppervlak van de vijver worden geplaatst.

De Heron Stop Reflector kan ook dienst doen als duivenverschrikker bijvoorbeeld op een balkon of in fruitbomen. Hang daarvoor de bal met een visdraadje op een plek waar de duiven zich ophouden.

velda heron stop spinner
Velda Heron Stop Spinner

Deze Heron Stop Spinner beschermt vijvervissen door, met de ogen van een roofvogel en de lichtreflectie van het spiegelende metaal, reigers en andere niet gewenste vogels af te schrikken.

Hetzelfde principe wordt o.a. gebruikt bij raketlanceringen om vogels op een afstand te houden. Door deze unieke Heron Stop Spinner bij de vijverrand te plaatsen wordt een directe vluchtreactie teweeg gebracht die voorkomt dat reigers de vijver zullen benaderen en daarmee kostbare vissen tot het laatste exemplaar uit de vijver vangen. Ze zullen ook niet snel naar deze vijver terugkeren.

Tip: Bij grotere vijvers kunnen eventueel meerdere spinners worden geplaatst om een versterkt effect te bereiken.

De Heron Stop Spinner wordt ook wel op balkons geplaatst om duiven te verjagen. Hangend aan een visdraad vormt het dan ook nog een decoratief element.

velda heron stop
Velda Heron Stop

Door een voor de reiger onzichtbare draad om de vijverrand te spannen, wordt de toegang tot de vijver geblokkeerd. Het rinkelende geluid van de belletjes voorkomt dagenlang dat de reiger een tweede poging waagt. Eenvoudig en nagenoeg onzichtbaar aan te brengen. 

De Velda Heron Stop wordt geleverd met 8 staanders, 25 meter nylondraad en 8 rinkelbelletjes.

velda pond protector
Velda Pond Protector

Een zeer effectieve methode om reigers en katten bij de vijver weg te houden is het spannen van ongevaarlijk schrikdraad. Hiermee wordt tegengegaan dat reigers de vijver kunnen benaderen en de kostbare vissen uit de vijver vangen. De werking is simpel: de transformator geeft een lage, ongevaarlijke elektrische puls af aan de draad om de vijver. Bij aanraking ontstaat er een schrikreactie, waardoor reigers, maar ook katten de vijver in het vervolg zullen mijden.

De Velda Pond Protector weert ongewenste bezoekers uit uw vijver. Het toenemende reigerbestand in Nederland en België vormt een gevaar voor talrijke vijvervissen en is een plaag voor de vijverliefhebber. Onder hen ook de koihouders die vaak hun kostbare vissen door reigers verloren zien gaan.

De Pond Protector wordt geleverd inclusief transformator, 10 kunststof staanders, 80 meter schrikdraad, connectoren en een gebruiksaanwijzing. De 80 meter draad is voldoende om 40 meter vijverrand met twee draden te beschermen.

Product Geschikt voor

 • Pond Protector  40 m vijverrand 
 • Uitbreidingsset  80 m vijverrand
velda laser guard
Velda Laser Guard

Beschermt uw vijvervissen tegen reigers en andere indringers

Kleurige vissen in een heldere vijver zijn een gemakkelijke prooi voor o.a. reigers. In het voorjaar zijn reigers op zoek naar voedsel voor hun jongen. ’s Zomers als de jonge reigers zijn uitgevlogen, staan ze zelf te vissen aan de waterkant. In het najaar is het voedselaanbod voor reigers beperkt en zijn de vijvervissen een gemakkelijke prooi.

Vissen vormen het hoofdvoedsel van de reiger, maar zijn lange snavel kan ook grote exemplaren levensgevaarlijk verwonden. Na een succesvolle poging zal de reiger terugkeren tot de vijver is leeggevist.

De bewegingssensor van de Laser Guard detecteert aankomende indringers en heeft een bereik van ca. 12 meter onder een hoek van 100°. De werking is zeer effectief tegen o.a. reigers door drie methodes:

Flitslicht met variabele frequentie maakt de omgeving onaangenaam onrustig.
Reigers zien de groene laserstralen als gevaarlijke bewegende obstakels.
Het geluid van een soortgenoot in nood, blaffende honden en de angstaanjagende kreet van een dodelijke pijlgifkikker schrikt reigers voorgoed af.

Deze afschrikmethode duurt per keer 60 seconden, de geschrokken indringers zullen wegvluchten zodat de vissen weer veilig zijn in de vijver.

Superfish Bird & Cat Scare

De superfish Bird & Cat Scare beschermt op een doeltreffende wijze uw vijver en kostbare vissen tegen indringers. Plaats de Bird & Cat Scare naast de vijver en sluit deze aan op de waterkraan. Zodra een indringer de vijver benadert wordt deze met een krachtige waterstraal verjaagd. De Bird & Cat Scare werkt op 2 batterijen (niet meegeleverd).

superfish bird & cat scare
black hawk kite
Black Hawk Kite

Zeer effectieve oplossing voor overlast van reigers, meeuwen, spreeuwen,...

Vogels zijn met name in de vroege ochtend actief, doorgaans het moment dat het nog niet veel waait. Juist dan heeft u een roofvogelgelijkende vlieger nodig die zijn werk doet, ook bij een lage windsterkte.

Van de alle huidige soortgelijke modellen is er tot dusver nog steeds maar één vlieger die daadwerkelijk presteert bij een klein briesje wind: de Black Hawk Kite!!

Omdat de roofvogelvlieger volledig willekeurig vliegt en zich als een roofvogel gedraagt zullen vogels veel minder snel aan zijn aanwezigheid wennen.

Te verkrijgen in 3 verschillende kleuren.

producteigenschappen

 • Zeer hoog gedetailleerd en realistische namaak valk.
 • Vliegt bijna 2 x de hoogte als de mast.
 • Gebruikt het instinctieve vluchtgedrag van dieren voor een valk.
 • Erg effectief en stil.
 • Snel op te zetten en verder geen kosten
 • Beweegt, klimt en duikt als een echte valk.
 • Gaat automatisch vliegen al bij een klein beetje wind.
 • Standaard met 7 meter glasfiber mast, vliegt dan tot 12 meter hoog.
 • Ook leverbaar met 13,5 meter aluminium mast, vliegt hij tot 25 meter hoog.
 • Hawk Kite word handmatig geproduceerd.

Vijverafdeknetten

Vijverafdeknetten zijn ideaal voor het opvangen van bladeren en takken in het najaar en schrikt reigers en andere indringers af. 

Het najaar is het seizoen om uw vijver een grote beurt te geven. Dit bevordert een probleemloze overwintering en een goede ontwikkeling in het voorjaar. Zorg er in elk geval voor dat u zoveel mogelijk afgestorven plantdelen en ingewaaide bladeren verwijdert. Hoe minder voedingsstoffen in de vijver, hoe kleiner de kans op algen.

Een afdeknet voorkomt het inwaaien van bladeren en takken in het najaar. Hierdoor is er minder kans op algengroei in het voorjaar en het vergemakkelijkt het onderhoud van de vijver.

Het aanbrengen van een afdeknet schrikt ook reigers en andere indringers af. In de winter is het voedselaanbod voor reigers beperkt. Vissen bewegen minder snel in koud water, daardoor zijn ze een gemakkelijke prooi.

Tijdens uw afwezigheid wilt u uw vissen uiteraard ook zo goed mogelijk beschermen. Door het spannen van het net zullen uw vissen behoed worden tegen indringers.

 

 

velda vijverafdeknet
Velda Vijverafdeknetten

Cover Nets van Velda zijn zeer fijnmazig, nagenoeg alle bladeren en takken zullen opgevangen worden door het net, waardoor de effectiviteit van het net optimaal is.

Door de fijnmazigheid, de stevige brede band om het gehele net en de solide bevestigingsringen is het een zeer duurzaam product waar u meerdere jaren plezier van zult hebben.

Het afdeknet ligt vrijwel onzichtbaar op het wateroppervlak, zodat u kunt blijven genieten van uw waterpartij.

Te verkrijgen in 4 verschillende afmetingen voor vijvers tot 60m2. Inclusief grondpennen.