Waterverzorging & Algenbestrijding

Waterverzorging

In een vijver is het zeer belangrijk dat de totale hardheid (GH) en de karbonaathardheid (KH) op peil blijven. De ideale waarde van de totale hardheid is 8-12DH, bij de karbonaathardheid is dat 6-10DH. Regenwater, dat in de vijver terecht komt, heeft een zeer lage hardheid en is verantwoordelijk voor het constante dalen van de hardheid van het vijverwater. Het is beter om regelmatig te testen zodat je maar een beetje product moet toevoegen dan dat je lang wacht  en plots veel product moet toevoegen. Uiteindelijk heb je evenveel product nodig, maar als je regelmatig een klein beetje product toevoegd bekom je een stabieler vijverbiotoop, wat belangrijk is voor het biologisch evenwicht. Voor het opstarten en onderhoud van het filter en het verwijderen van afval (nitrieten, nitraten, ammoniak en fosfaten) uit het vijverwater kan je op regelmatige basis bacterieculturen toevoegen. Zij verbeteren de biologische kwaliteit van het water en helpen de zuiveringscyclus van organische vervuilingen te versnellen.

Wij hebben in onze winkel alle nodige testen en producten die nodig zijn om je vijverwater op en top te houden.

neo kh+

Verhoogt de carbonaat hardheid van het water, met oligo-elementen. Helpt organische stoffen te mineraliseren.

Neo kH+ verhoogt de carbonaat hardheid van het water. Een optimale KH ligt tussen de 6 en 12°. Regenwater doet deze waarde dalen. Een te lage KH waarde is zowel schadelijk voor de ontwikkeling van planten, vissen en bacteriën. Regelmatig de KH controleren, vooral na hevige regenval en droge periodes. Bijsturen indien nodig. 

In onze winkel hebben wij ook producten van Colombo om de KH te verhogen.

neo gh+

Verhoogt de totale hardheid van het water.

Neo gH+ verhoogt de globale hardheid van het water. Een optimale GH situeert zich tussen de 10 en 20° of meer. Regenwater doet deze waarde dalen. Een te lage GH is schadelijk voor de ontwikkeling van de planten, vissen en voor de bacteriën. Regelmatig de GH controleren, vooral na hevige regenval en droge periodes. Bijsturen indien nodig. 

In onze winkel hebben wij ook producten van Colombo om de GH te verhogen.

Opstarten en onderhoud van de filterwerking.
Elimineert nitrieten, nitraten, ammoniak en fosfaten.

Optinit bevat de bacteriën nodig voor de goede filterwerking en de verwijdering van afval (nitrieten, nitraten, ammoniak en fosfaten). 

In onze winkel hebben wij ook producten van Microbe-Lift,  Sera, PerfectPond en Velda.

optinit

Bactogen is een geconcentreerd mengsel van bacteriën, enzymen, mineralen en sporenelementen. Bactogen is aanbevolen voor het onderhoud van de filter gedurende het seizoen. Bactogen verbetert de biologische kwaliteit van het water en de zuiveringscyclus van organische vervuilingen verbeteren. Op langere termijn zal het gebruik van Biobooster+ en Bactogen samen met onze hoogwaardige voeding Ichi Food de vorming van organisch afval in uw vijver sterk verminderen, alsook de filtervervuiling en de giftige ammoniakpieken voor de vissen. 

In onze winkel hebben wij ook producten van Microbe-Lift, Sera, PerfectPond en Velda.

bactogen
microbe-lift clean en clear

Microbe-Lift Clean & Clear is een zeer krachtige vijverformule die zich al jarenlang bewezen heeft binnen de professionele vijverwereld. Deze 100% natuurlijke totaalformule zorgt voor heldere en gezonde vijvers en is niet giftig voor vissen of planten. Clean & Clear is verkrijgbaar in drie verschillende varianten: 0,5 liter, 1 liter en 4 liter.

Gebruik Microbe-Lift Clean & Clear 

Clean & Clear bevat meer dan 30 verschillende, levende, bacterieculturen die de organische vervuiling (en het nitraatgehalte) in uw vijver kunnen verwijderen. Het is de meest krachtige vijverformule die zijn kracht al jarenlang bewezen heeft binnen de professionele vijverwereld. U kunt Clean & Clear gebruiken als onderhoudsformule maar ook voor diverse andere toepassingen zoals het opstarten van uw vijver, het helpen van uw (biologische) filter en het reduceren van een te hoog nitraatgehalte in uw vijver. 

Reduceer het nitraatgehalte in uw vijver

De meest voorkomende bacterieculturen op de markt richten zich enkel op het reduceren van (het meest schadelijke) ammoniak en nitriet in uw vijver. Vervolgens worden deze schadelijke stoffen omgezet naar het minder schadelijke nitraat. Een hoog nitraatgehalte in uw vijver zorgt echter voor twee grote problemen in uw vijver: ten eerste is nitraat de belangrijkste voedingsbron voor algen en ten tweede zorgt een te hoog nitraatgehalte voor een beperkte groei van uw vissen. Microbe-Lift Clean & Clear is de enige bacteriecultuur die ook het nitraatgehalte in uw vijver kan reduceren tot een acceptabel niveau. Hiermee wordt overmatige algengroei voorkomen en kunnen uw vissen optimaal groeien!

microbe-lift natural algae control

Microbe-Lift Natural Algae Control voor zwemvijvers

Barley Straw Extract voor zwemvijvers is een vloeibaar extract van gerstestro dat op een natuurlijke manier de ongewenste algengroei onder controle kan houden. MICROBE-LIFT® / N.A.C. bindt de overvloedige voedingsstoffen die zich in het water bevinden als gevolg van organisch rest afval. Gerstestro wordt al eeuwen gebruikt om voedingsstoffen te binden en als hulpmiddel om helder water te krijgen. MICROBE-LIFT® / N.A.C. zorgt effectief voor het binden en het vasthouden van de voedingsstoffen die essentieel zijn voor de algengroei in een natuurlijk proces dat veilig is voor het milieu, mensen, dieren en planten.

Voordelen Microbe-Lift Natural Algae Control

Werkt direct na de dosering
Is veilig voor mensen, dieren en planten
Kan het gehele jaar gebruikt worden
Geen restafval zoals bij strobalen
Een fles is gelijk aan meerdere balen gerstestro