Vijverplanten
VANAF ZATERDAG 7 SEPTEMBER GROTE KORTINGEN OP ALLE VIJVERVISSEN, JAPANSE KOI EN VIJVERPLANTEN!!!
VIJVERPLANTEN -10%
VANAF 10 STUKS -20%
Â
Vijverplanten maken de vijver mooier, ze zijn een schuilplaats voor allerlei waterdieren, schermen een deel van het licht af,… En heel belangrijk: ze reinigen het water. Geen enkel filtersysteem kan wat planten kunnen.
Je kan ze onderverdelen in 4 verschillende groepen: Moerasplanten, Zuurstofplanten, Drijfbladplanten en Drijfplanten.
We hebben in onze winkel een zeer ruime keuze in vijverplanten en alle toebehoren. Onze medewerkers helpen u ter plaatse graag verder met een gepast advies
Moerasplanten
Moerasplanten staan met hun wortels in het water, hun takken en bladeren reiken in de lucht. Met hun wortels halen ze afvalstoffen uit het water die ze gebruiken om te groeien.
Moerasplanten zijn niet alleen belangrijk om hun waterzuiverende eigenschappen maar spelen ook een esthetische rol. Ze verlevendigen je waterpartij met hun verschillende vormen, hoogtes en prachtige bloei. Om het onze klanten makkelijk te maken hebben wij deze categorie in onze winkel onderverdeeld in 4 subcategoriën: Filterplanten, Moerasplanten, Oeverplanten en Waterplanten.
-Filterplanten zijn planten die zeer veel afvalstoffen uit het water halen. Deze categorie planten wordt vaak gebruikt in een moerasfilter. De meesten gedijen met een waterstand van 0 tot -10cm.
-Moerasplanten hebben ook een zuiverende functie maar zijn minder geschikt voor het gebruik in een moerasfilter. De meesten gedijen met een waterstand van 0 tot -10cm.
-Oeverplanten zijn moerasplanten die niet continu onder water mogen staan. Ze worden meestal gebruikt op de oevers in natuurvijvers (waterpijl zakt in de zomer zodat ze droog komen te staan) of gewoon naast de vijver. De meesten gedijen met een waterstand van 0 tot +10cm.
-Waterplanten zijn moerasplanten die in de winter kunnen bevriezen als ze niet diep genoeg staan. De meesten gedijen met een waterstand van -20 tot -30cm.
Zuurstofplanten
Zuurstofplanten leven volledig ondergedoken in het water. Ze reinigen het water van voedselresten en produceren overdag zuurstof. Zelf bieden ze een onderkomen voor veel kleine waterdiertjes en jonge visjes.Â
Zuurstofplanten gaan in concurrentie met algen, zowel zweefalgen (groen water) als draadalgen (slierten). Als er voldoende zuurstofplanten zijn zullen de algen meestal verhongeren.
Drijfbladplanten
Drijfbladplanten zijn verankerd onderaan in de diepte van de vijver en hebben drijfbladeren aan lange stelen. De bekendste planten uit deze groep zijn de waterlelies.Â
Waterlelies bestaan in verschillende kleurtinten: wit, rood, roze, geel en oranje.
De meeste soorten – met uitzondering van de reuzen en dwergen – gedijen prima op een diepte tussen 50 en 80 cm.
Drijfplanten
Drijfplanten drijven los op het wateroppervlak. Ze zijn uiterst nuttig, vooral in jonge vijvers. Ze beschermen het water en de vijverdieren tegen teveel zoninstraling. In een wat oudere vijver nemen waterlelies deze rol over. Drijfplanten zijn een erg goedkope en natuurlijke (eventueel tijdelijke) oplossing.
Â
Â
Â
Alle Vijverplanten benodigdheden zoals mandjes, aarde, meststoffen, enz. kan je online bestellen in onze webshop.Â
De vijverplanten zelf zijn niet online bestelbaar.Â